⭐ Ger dig servicen du inte hittar någon annanstans! ⭐

Att handla hos oss
Ni beställer genom att kontakta oss på valfritt sätt och uppge vad ni är intresserade av. Fasta priser, rak kommunikation och tydliga offerter utan dolda kostnader gör att du kan känna dig trygg när du anlitar oss.

Prislista
I tabellen nedanför syns en sammanställning över våra tjänster, produkter och priser. Fastän vi gör vårt bästa för att informationen på sidan ska vara korrekt och aktuell reserverar vi oss för eventuella felskrivningar, tekniska fel och förändringar. Priserna visas inklusive moms om inget annat anges. Vi arbetar för både företag och privatpersoner.

Tjänst / Produkt
Pris
Datorreparationer, IT-konsultation & PC Service
IT-konsultation & PC Service-sidan finns information om vilka tjänster som ingår i denna kategori. Vid vissa datorarbeten kan kostnader för installation av program och mjukvarulicenser tillkomma, vilket ni i så fall blir informerade om i förväg.
400:- per påbörjad timme*
(vid utkörning tillkommer besökskostnad)
Datorsupport på distans
PC fjärrstyrning kan användas för att lösa många datorproblem. När ni varit i kontakt med oss och bokat tid, kan ni sedan klicka här för att ladda ner fjärrstyrningsprogrammet. Vi påbörjar givetvis inget arbete utan att först ha fått ert godkännande.
150:- per påbörjad halvtimme
PC Formatering / Återställning
En datorformatering (komplett återställning) gör din dator som ny, eller faktiskt ännu bättre än ny, då du får ett optimerat system med kvalitetsprogram och beprövade funktioner, helt befriat från bloatware. Ni kan behålla bilder, dokument, musik, bokmärken och annat på datorn, eller välja att radera allt tidigare innehåll. Vanligtvis tar formateringen 1-5 arbetsdagar. Ni får gärna lämna in datorn till verkstaden i Ystad, alternativt kan vi hämta och lämna den hos er. Vid vissa installationer kan kostnader för program och mjukvarulicenser tillkomma, vilket ni i så fall blir informerade om i förväg.
Fast arbetskostnad: 950:-*
(vid utkörning tillkommer besökskostnad)
Dataräddning vid krasch & Kopiering av filer till ny dator eller till lagringsmedia
Man kan köpa ett RAM-minne, men inte ett kärt foto! Som tur är kan ni anlita oss för att rädda/återställa information från en kraschad dator. Även om datorn inte ens går att starta brukar vi kunna plocka ut bilder, dokument, videor och andra filer. Filerna överförs sedan till en ny dator eller sparas på t.ex. USB-minne eller extern hårddisk. Kostnad för lagringsmedium (=hårddisk, USB-minne, etc.) tillkommer, såvida ni inte själv tillhandahåller det. Om vi mot förmodan inte kan rädda någonting alls betalar ni inte för arbetskostnaden!
Fast arbetskostnad: 550:-*
(ni betalar endast eventuell besökskostnad om vi inte kan spara något alls)
Hemsidor / Webbdesign / SEO / Grafisk formgivning
När det gäller hemsidor och webbdesign beror priset på hemsidans karaktär och omfattning. Vi hjälper även företag med enklare grafisk profilering och formgivning, såsom framtagning av logotyper, visitkort, offertmallar och brevpapper/e-postmallar.
Kontakta oss för pris/offert
Datorer
Datorer-sidan finns information om optimerade och kundanpassade datorer från PCFix.
Besök vår butik eller ring oss för aktuella erbjudanden och priser
Telefonsupport
Befintliga kunder har gratis support och konsultation på telefon för alla våra tjänster. Du betalar enligt din vanliga taxa för samtal till mobiltelefon. Max telefontid är ca. 20 minuter per dag, per kund. Support via e-post är också gratis.
Gratis
Besökskostnad
PCFix kör ut till både privatpersoner och företag i Skåne. Den fasta besökskostnaden beräknas enligt tabellen till höger på avståndet mellan vår utgångspunkt i Ystad och besöksadressen (t.ex. ert hem eller firma). Om ni önskar besök med mer än 8 mils avstånd från Ystad får ni gärna kontakta oss för kostnadsförslag. Priserna gäller vid varje besökstillfälle. (Ex. Två besök inom Ystad = 300kr. Ett besök i Malmö = 600 kr. Besök i Stockholm offereras.)
0-1 mil: 150:-
1-3 mil: 200:-
3-5 mil: 400:-
5-8 mil: 600:-
>8 mil: >600:-
Kontrakterad databehandling och övrig datorservice
Prisvärda entreprenad/kontrakterade data- och IT-konsulttjänster tillhandahålles. Även specialiserade uppdrag och andra datorrelaterade arbeten utföres.
Kontakta oss för pris/offert
Priser för företag (B2B)
• Datorsupport, IT-konsultation, mjukvarulösningar, etc.: 640 kr exkl moms per påbörjad timme.
• Datorsupport på distans (fjärrstyrning): 100 kr exkl moms per påbörjad halvtimme.
• Besökskostnad enligt tabellen ovan. Kontakta oss för övriga priser och kostnadsförslag.
Löpande: 640:- exkl. moms/tim

Distans: 250:- exkl. moms/tim
Datortillbehör
Nu kan ni handla kablar, hårddiskar, USB-minnen, datortillbehör och helt andra intressanta saker (till exempel extremt ljusstarka ficklampor och försvarsspray) direkt från vår nätbutik! I shoppen hittas beprövade, hållbara varor. Istället för att ha många alternativ av samma produkttyp erbjuds här endast de "bästa"/mest funktionella varianterna. Vi får inte sällan frågor om vilka datordelar, komponenter och datorprodukter vi rekommenderar och svaren finns här: KvalitetShop.se
Besök KvalitetShop.se

RUT-avdrag*
Stjärnmärkta (*) priser i listan anger pris för privatpersoner med RUT-avdrag. Om du anlitar oss som privatperson kan RUT-avdraget användas vid de flesta typer av IT-tjänster i hemmet. De allra flesta Svenskar är berättigade RUT-avdrag. För er bekvämlighet hanterar vi på PCFix all kontakt med Skatteverket gällande detta. Ni behöver alltså inte ansöka om RUT-avdrag själv. Faktum är att ni som kund inte behöver göra någonting själv alls när det gäller RUT-avdraget. Det enda ni behöver ha koll på är att era ROT- och RUT-avdrag sammanlagt inte överstiger 75 000 kr per år (vilket inte förekommer särskilt ofta). Skatteverket skickar alltid ut bekräftelse till kunder när företag använt deras ROT/RUT-avdrag. Har ni använt hela ert årliga avdrag vill vi att ni meddelar oss det innan eventuellt köp av våra tjänster. Vi har sammanställt en snabb översikt över RUT-avdraget. Fullständiga villkor finns hos Skatteverket. Ni kan kontakta oss om ni har frågor eller känner er osäkra på hur RUT-avdrag fungerar.

Filosofi
Fastän vi jobbar hårt för att kunna erbjuda bra hemsidor, service och datorer med det där lilla extra, inser vi att det tyvärr uppstår missöden då och då. Vår filosofi är att alla ska tjäna på en bra affär och det fungerar endast med nöjda kunder, så hör av er vid minsta fråga eller klagomål - vi lovar att göra vårt bästa för att rätta till det.

Nöjd-Kund-Garanti
PCFix erbjuder Nöjd-Kund-Garanti på arbeten vi utför. Kan vi inte alls åtgärda något av de fel vi hittar på din dator eller annan utrustning behöver du inte betala för arbetstiden vid vårt besök. Vid datorsupport på distans är där dock alltid som lägst en avgift på 150 kr.

Garanti på utfört arbete
Som de flesta andra i datorbranschen lämnar vi inte garantier framåt i tiden för utförda mjukvaru-arbeten, eftersom till exempel en automatisk uppdatering eller andra åtgärder på din utrustning ligger utanför vår kontroll och kan påverka funktionen på ett sätt som vi inte kan ta ansvar för. Är ni missnöjd med en av våra tjänster bör ni självklart höra av er direkt till oss, så kan vi alltid söka efter en lösning.

Garanti på datorer
Våra rekonditionerade kontorsdatorer kommer med en garantitid på 6 månader från leveransdatum. Speldatorerna har 1 års garantitid från leveransdatum. Datorgarantin gäller för både hårdvarufel och mjukvarufel som orsakats av PCFix eller produkten själv, så kallade fabrikationsfel eller funktionsfel. Vid fel erbjuder vi i första hand att en av våra tekniker kontrollerar enheten, och om möjligt reparerar den. Om produkten inte är lönsam att reparera erbjuds en motsvarande produkt, alternativt pengarna tillbaka. För att reklamera en vara kan du använda det utförliga kontaktformuläret, men det går även utmärkt att mejla eller ringa till oss.

Betalningsinformation
Betalning för våra tjänster och produkter kan ske med Swish, kontokort (Visa, MasterCard, m.fl.), eller genom insättning på bankgiro. Betalningsmetod kan variera beroende på typ av tjänst/produkt och i många fall godtas endast direktbetalning eller förskottsbetalning. Betalningsuppgifter finns på Kontakt-sidan.

^