⭐ Ger dig servicen du inte hittar någon annanstans! ⭐

Datorreparationer, service och konsultation
PCFix löser de flesta problem som hemanvändare och mellanstora/mindre företag stöter på med datorer och datorutrustning.

Exempel på vad du kan få hjälp med
 • Få igång ostartbar, "kraschad" dator.
 • Installation av mobilt bredband för Internetuppkoppling.
 • Rädda information, dokument, bilder, video och alla andra filer från kraschad dator.
 • Borttagning av datorvirus, trojaner, spionprogram och andra skadeprogram.
 • Migrering/flytt av operativsystem, program och filer (dokument, bokmärken, bilder, musik, m.m.) till ny dator.
 • Konsultation om användande av programvara (bl.a. molntjänster, säkerhetsapplikationer och backup).
 • Uppsnabbning av dator; genomgång, optimering och rensing.
 • Borttagning av fildubbletter (med bit-för-bit jämförelse).
 • Installation av program och drivrutiner.
 • Installation av 3D skrivare och annan kringutrustning.
 • Säkerhetskopiering av filer (dokument, bokmärken, bilder, musik, etc.).
 • Allmän översyn av dator, med förslag på eventuella åtgärder.
 • Installation/felsökning av fasta och trådlösa nätverk.
 • Lösningar på övriga problem med datorer och kringutrustning.
 • Anpassade Windows PC formateringar och installationer.
 • Vi är huvudsakligen inriktade på datorer med Windows och Linux, men kan i många fall även ge enklare support på Android mobiltelefoner, surfplattor och TV, samt produkter ur Apples sortiment (MacBook, iPhone, iPad, etc).
 • PCFix utför vanligtvis inte reparationer på datorhårdvara, exempelvis skärmar, moderkort och tangentbord.


Vi fixar din PC - och vi gör det gärna!
PCFix arbetar med stationära och bärbara datorer. Vi kan hjälpa er med i princip alla mjukvarurelaterade situationer. Hembesök i hela Skåne erbjuds, där vi hjälper er på plats; hemma hos er, eller ute på ert företag. I många fall kan vi även lösa datorproblem och ge service direkt via PC fjärrstyrning. Ni kan också lämna in er dator till oss på verkstaden i Ystad Hamn, tänk dock på att boka en tid först, så att vi är tillgängliga när ni kommer.

Dataräddning vid datorkrasch och virusangrepp
Om din dator kraschat eller är drabbad av virus och du inte har åtkomst till dina dokument, bilder, musik, filmer, m.m., kan vi i många fall bistå med dataräddning, dvs. föra över de filer som går att rädda från den trasiga datorn till en extern hårddisk/USB-minne/DVD/SD-kort, eller till en ny dator. Även om din dator inte startar alls, eller har en lösenordskyddad inloggning, kan vi oftast rädda informationen från den. Observera att vi vanligtvis inte reparerar hårdvara, de fysiska delarna, dvs. det du "kan ta på" i datorn. Det innebär att vi inte reparerar eller byter ut spruckna skärmar, brända moderkort, trasiga tangentbord, defekta fläktar, grafikkort, med mera. Undantaget är hårddiskar, där vi erbjuder att byta ut en defekt hårddisk till en ny. Vid behov av hårdvarureparation hänvisar vi till datortillverkaren. I de fall en datorkrasch orsakats av virus, felaktiga drivrutiner eller annan dålig mjukvara löser en formatering eller liknande åtgärd alltid problemet och du får då din dator helt funktionell igen! Om du är osäker på vad som är fel, tveka inte - ring eller mejla oss så ser vi vad vi kan göra! Du kan känna dig helt trygg när du anlitar oss. Vi tar sekretess på högsta allvar och bryr oss aldrig om vilka privata filer (t.ex. program, spel, videos, bilder, etc) som kan finnas på de datorer vi ger service på.

Kom ihåg att säkerhetskopiera
Ett tips i all välmening: Det säkraste sättet att förebygga förlust av viktiga filer är att ha minst tre backuper! PCFix rekommenderar att med jämna mellanrum säkerhetskopiera till externa hårddiskar/USB-minnen och molntjänster. Tänk även på att förvara säkerhetskopiorna på olika ställen.

Lösenord och säkerhet
Det är viktigt att komma ihåg eller skriva ner sina lösenord innan en formatering eller annan datorreparation. Vid en återställning/formatering loggas du vanligtvis ut från alla webbsidor du är inloggad på, t.ex. Facebook, Gmail, Twitter och andra webbsidor. Om du använder Spotify, Netflix, Steam, e-post klienter (t.ex. Outlook), etc. så blir du även utloggad där. Du kan så klart logga in igen som vanligt efter formateringen, dock måste du då kunna dina användarnamn och lösenord. Vi frågar aldrig efter dina lösenord (det bör ingen seriös datorreparatör göra), men om du behöver hjälp med det så ordnar vi det. Vi vill även passa på att påminna om att Windows login-lösenord inte är särskilt säkra. Det tar bara ett par minuter för oss att komma in i en dator som endast är skyddad med Windows login-lösenord.

Formatering / Återställning av dator
PCFix utför anpassade installationer och formateringar av PC-datorer. Vi rensar då ut ditt gamla operativsystem och gör datorn som ny. Vid en formatering tas all mjukvara bort och ett nytt operativsystem läggs in, vilket gör datorn betydligt snabbare och stabilare! Dessutom försvinner alla eventuella problem med virus, felaktiga drivrutiner, långsam respons, spyware, adware, toolbars, ovälkomna skadeprogram, bloatware, med mera. Vid en formatering kan du välja vad du vill behålla på datorn, såsom foton, musik, semesterfilmer, dokument, m.m. Har du även program och spel som du vill behålla, eller andra saker som du vill anpassa, hjälper vi gärna till med det!

Direkt kontakt
Vi åtar oss vanligtvis endast uppdrag i Skåne. Kontakta oss och beskriv vad du behöver hjälp med!Lite extra
Här kan ni som är intresserade av mjukvara ladda ner några spännande (och gratis) program för Windows (64-bit). Givetvis ingår alla dessa funktioner, såsom Internetradio, IPTV med fria kanaler, bildpaket och andra program i alla "NoOne-PC v7.2" formaterade datorer.

💾 Walkout.Tellia.TV.Play.Plus.Radio.2021-PCFix.zip [234 MB] Bas1↗ Bas2↗ Bas3↗
- Lyxig och enkel installation av gratis IPTV & Internetradio med tusentals fria kanaler på din dator.

💾 AIMP.v4.60.2180.Luxury-UrDJUret.zip [156 MB] Bas↗
- En pimpad musikspelare för MP3 och andra ljudfiler. Både portabel version och fast installation.

💾 OfflineBay.v2.0.Prepared.2020-NowhereElse.zip [140 MB] Bas↗
- Hela Pirate Bays databas offline, upp till mars 2020. Utan kommentarer och beskrivningar.

💾 Altap.Salamander.v4.0.Reinforced-NowhereElse.zip [150 MB] Bas↗
- Kraftfullt och avancerat filhanteringsprogram. Specialbyggt, med extra funktioner av oss.

💾 Natural.Art.Theme.Pack.Year.1-PCFix.zip [256 MB] Bas↗
- Paket med 365 fantastiska bakgrundsbilder för Windows 10. Mestadels natur och abstrakta motiv.

💠 NoOne-PC.v7.2.Uppdatering-NowhereElse.7z (2021-09-29) [1.08 GB]
- Uppdatering av NoOne-PC v7.1 till v7.2. Endast för datorer sålda eller formaterade av PCFix.^