⭐ Ger dig servicen du inte hittar någon annanstans! ⭐

Optimerade datorer
Hos PCFix finns din nya dator! Här kan du köpa de populära bärbara kontorsdatorerna som vi sålt med samma koncept sedan 2008. Alla datorer från PCFix är mycket säkra och enkla att använda och kommer givetvis med garantier. Vi har smidiga lösningar för att koppla in (docka) kontorsdatorerna till externt tangentbord, TV eller annan, större skärm. Det innebär att du kan få en dator som fungerar lika bra ståendes hemma, som när den är med på resan. En kontorsdator från oss kan med andra ord användas både som portabel och stationär dator. Vid frågor (stora som små) kan ni alltid kontakta oss för gratis* telefonsupport.

Ständig strävan efter kvalitet
Rekonditionerade datorer från PCFix har genomgått flera grundliga tester för att säkerställa dess fulla funktionalitet och kvalitet. Vi köper endast in datorer från de seriösaste i branschen - specialister på livscykelhantering och återanvändning av IT-teknik. De har bl.a. skolor, företag och myndigheter som kunder. När de rekonditionerade och uppfräschade datorerna kommer till oss på PCFix är hårddiskarna alltid fabriksnya och oanvända. Här förses de med vår formatering och vi genomför sedan ytterligare kvalitetstester, såsom RAM-minnes test och kompabilitetstester. Till våra Windows-installationer använder vi genuina tredjeparts mjukvarulicenser från utvalda återförsäljare runtom i världen (mestadels från Iran, Indien och Ryssland), samt program med öppen källkod för att kunna erbjuda kostnadseffektiva paket och installationer. Du får ett operativsystem optimerat från grunden, med oöverträffade förmågor och maximal funktionalitet. Våra datormodeller är från början anpassade för användning hos myndigheter och större företag, med hårda krav på driftsäkerhet. Vanligtvis använder myndigheter en livscykelpolicy med en maxtid på ca. 1-3 år för sina datorer, innan de byts ut. Detta gör att datorerna vi säljer generellt sett fungerar stabilare och har en längre livslängd jämfört med konsumentdatorer.

Multifunktionella system
Våra rekonditionerade datorer säljs som standard med ett egenutvecklat super trimmat Windows 10-baserat system, kallat "NoOne-PC". PCFix kontorsdatorer är kända för att vara snabba, enkla och effektiva. Perfekt anpassade för bl.a. surfning, e-post, filmvisning, internet radio, ordbehandling, kontorsarbete, bankärende och andra vardagliga aktiviteter levereras dessa datorer förpreparerade med kvalitetsprogram, redo att användas direkt. Dessutom är datorerna oftast i ett så pass fysiskt bra skick att det knappt går att avgöra om de är nytillverkade eller rekonditionerade. Det är vanligtvis hög omsättning på datorerna, så hör av er för att få aktuella priser på de varianter som finns i lager just nu. Här nedanför kan ni se en del av manualen för den senaste versionen av operativsystemet;
Manual Sida 1 Manual Sida 2

Skillnader mellan en budgetdator från de stora elektronikkedjorna och en laptop från oss

Fördelar
  • PCFix datorer kommer med ett komplett, rent, snabbt och mycket förbättrat operativsystem (Windows eller Linux).
  • Mer hållbara chassin - De datormodeller vi säljer är ofta tillverkade av tåliga kvalitetsmaterial och inte lika "plastiga" som konsument/budgetdatorer. Även tangentborden håller längre.
  • Mer ergonomiska – bildskärmarna reflekterar inte ljus i samma utsträckning som många budgetmodeller. Även musplattor brukar upplevas som mer precisa.
  • Hårdvaran bygger på standardiserade komponenter som ger högre driftsäkerhet, t.ex. bättre kylning och bättre ventilation.
  • Miljöpåverkan blir betydligt mindre jämfört med att köpa en helt ny dator.

Nackdelar
  • På grund av sekretess behöver vår leverantör i vissa fall ta bort stöldskyddsmärkning från datorerna, vilket kan lämna en mindre kosmetisk förändring, dock aldrig repor på skärmen, eller något annat som påverkar funktioner och prestanda. Datorernas serienummer lämnas intakta.
  • Batteritiden är vanligtvis något försämrad i rekonditionerade datorer.


^